Re-Vers : 1r Cicle de vermuts polipoètics.

A Can Borrell (Arenys de Munt)
Cicle organitzat pel programa Distàncies des de Ràdio Arenys de Munt, amb el suport de l’Ajuntament d’Arenys de Munt i el patrocini de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Direcció : Michel Sama i Manu Corbalán.

Amb l’objectiu de vincular poesia i música, tradició i experimentació, artistes i públic en uns indrets idonis – el Celler i l’exterior de la Masia Can Borrell-  aquest cicle de tres recitals va apropar propostes artístiques fetes a casa nostra als habitants d’Arenys de Munt i rodalies els diumenges 10 d’abril, 1 de maig i 29 de maig a les 12h del migdia.

Van ser recitals de petit format que van permetre la interacció entre músics, poetes i públic en un ambient diürn, familiar i cultural, on el públic va poder gaudir dels concerts tot prenent un vermut i unes tapes còmodament assegut al Celler o passejant pels bonics espais exteriors de Can Borrell.

Gràcies a tothom que va assistir. Ens veiem a les segones jornades 2017.

DIUMENGE 10 D’ABRIL
TANGERINE TRIO + JUDITH BLACK + RAFAEL ESTEVE I ANABEL PESTAÑA
POSTER RE-VERS 1 jornada
Es va inaugurar el festival amb el músic Rafael Esteve que va acompanyar amb el contrabaix a la ballarina Anabel Pestaña en una performance de música i dansa contemporània.

Rafael Esteve ha treballat amb mestres de la Música Contemporània com l’Andrés Lewin-Richter, Josep Maria Mestres Quadreny i veus com la de la Marta Fiol. Actualment exerceix de professor de contrabaix en el Conservatori de Lleida i és membre actiu de l’Orquestra de Cambra Catalana, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu.

I no es podíem oblidar de la poesia més social amb una de les veus més poderoses de l’escena catalana: la Judith Black. La poesia de Judith experimenta el vertigen existencial en poemes d’envejable factura formal amb un verb exposat amb cruesa i contundència.

Judith Black és poeta, escriptora, rapsode i correctora de textos. Ha publicat els poemaris “Sobreàtic” i “Soterrani” (Arola Editors, 2010), el primer d’ells guardonat el 2004 per Òmnium Cultural. Ha col·laborat en antologies i recopilacions de poemes i relats amb les editorials Aeditors, Cossetània Edicions, Arola Editors, March Editors, Empúries-Grup 62 i Anagrama.

Tangerine és un trio nascut entre Barcelona i Tànger. A partir dels directes que entre 2011 i 2013 han realitzat al Chellah Club de Tànger, la formació ha adquirit una forma característica d’abordar el Jazz, que parteix de l’escola de Jazz europeu d’Henri Texier i del llenguatge de diferents autors com Wes Montgomery, John Coltrane, John Scofield o Keith Jarret entre d’altres.

La seva connexió comú amb la psicodèlia avant-garde i la seva participació en el projecte Soma Planet, provoquen una sortida recurrent, dins el context del Jazz, a d’altres llenguatges i paisatges sonors.

Manu Corbalán: Guitarra elèctrica.
Marc Prat: Contrabaix.
Fede Marsà: Bateria.

DIUMENGE 1 DE MAIG
BIEL PORCEL, RUTH TURURUTH  I MARC EGEA + DÀFNIA

POSTER RE-VERS MASTER SEGONA JORNADA webPer celebrar l’Any Llull 2016 es va oferir un espectacle molt especial. En Biel Porcel i la Ruth Tururuth van presentar la seva adaptació del Llibre de les bèsties (1288-1289) de Ramon Llull, una sàtira de la vida cortesana mitjançant la faula de la guineu Na Renard i el seu adveniment al poder a través de l’engany i la por.

Aquest recital poètic a dues veus i en català antic i modern va ser acompanyat per titelles, teatre d’ombres i la música en viu d’instruments tradicionals d’un music excepcional: en Marc Egea.

Marc Egea i Ger és un músic i compositor català que toca diversos instruments ètnics, com el flabiol, el taragot, i el duduk, encara que la seva especialitat és la viola de roda. Actualment és membre integrant de la “BiB” (Banda d’Improvisadors de Barcelona), és director de l’Orquestrina Synerenca i de la fanfàrria “Big Bang Valona de Sant Pol de Mar”, amb qui ha editat, juntament amb la poeta Anna Maluquer, el disc Rau-rau (Tinta Invisible, 2012).

ROBERT SANTAMARÍA I MARTA SEGURA + NÚRIA MARTÍNEZ
“Tastets de la Mediterrània” Concert de folk i danses

Dàfnia és un projecte que va néixer amb la vocació d’explorar i mostrar la diversitat tímbrica, lingüística i estilística de la música vocal de la mediterrània, i alhora estar obert a ampliar les seves pròpies fronteres investigant en altres cultures musicals del món i elaborant material de creació pròpia.

Dos dels membres de Dàfnia, Robert Santamaría i Marta Segura (membres també de la reconeguda formació de rock progressiu Amarok), van voler acompanyar-nos en aquesta segona jornada del Re-Vers amb un recital de sonoritats mediterrànies i aromes folk i amb les danses un altra coneguda del programa Distàncies, la Núria Martínez.

Un viatge musical per la Mediterrània i més enllà, amb una acurada selecció de cançons tradicionals, composicions pròpies i danses.

Robert Santamaría: Saz, Kanun
Marta Segura: Veu, Percussions
Núria Martínez: Danses

DIUMENGE 29 DE MAIG
TETE JI  + KARLOS KOSAS

RE-VERS TERCERA JORNADA web
A cavall dels sons asiàtics i la psicodèlia, Tete Ji va estrenar en directe al Re-Vers el seu segon disc, ‘Medicació trascendental’ (Microscopi, 2016), on s’entreveuen les inquietuds i cabòries de d’aquest artista argentoní que s’emmiralla en la música psicodèlica anglosaxona dels 70, amb referents com King Crimson, Pink Floyd o Robert Wyatt.

Membre fundador del grup Soma Planet, que es va dissoldre el 2009, després de deu anys de portar la seva música avantgarde-jazz arreu del mon i d’haver publicat dos àlbums entre els quals destaca Bholenath (Musea Records, 2008).

Va ser un plaer pel Distàncies presentar en primícia el segon disc de Tete Ji, que segons l’artista ”és molt més personal, parla de la vida, de la mort, dels castells de sorra que construïm per després destruir-los, de la veritat, de la mentida, dels camins que hem escollit i dels que no, d’aprendre a ser humil, de la senzillesa i del silenci “

Tete Ji: Guitarra i veu.
Manu Corbalán: Guitarra.
Pol Maresme : Baix.
Fede Marsà: Percussió.

El recital poètic de la darrera jornada del Re-Vers va anar a càrrec d’un dels col·laboradors del Distàncies, Karlos Kosas, que va venir acompanyat d’un altre conegut del programa, Karlos Viadel.

Carles Llorens (conegut com Karlos Kosas) és pintor, escultor, escenògraf i actor. Ha treballat en projectes al costat de La Fura dels Baus, Comediants i infinitat de companyies de teatre, dansa, cinema, etc … Però la seva particular imatgeria també té la seva translació al món literari.

Poeta hiperbòlic, surrealista a estones, el seu art arriba a la seva màxima expressió en els escenaris, on es mostra tal com és: contundent i precís, íntim, vital i, sobretot, exultant de tendresa. Assidu als certàmens poètics, mestre del gest i de l’entonació, té ja un extens poemari digne de ser experimentat en les distàncies curtes.

Agraïments:

A Gina Portera per cedir-nos les seves pintures pel cartellisme, a Tònia Vila i la Regidoria de Cultura d’Arenys de Munt pel seu recolzament logístic, a Lore i al Tasca Gat per l’excel·lent servei de bar que ens van oferir, a Alex Manzanares per les fotos i especialment al públic que es va apropar a Can Borrell per gaudir d’aquestes jornades polipoètiques que esperem tornar a organitzar l’any vinent.

Logos

Anuncis